Elektrownie wiatrowe w gminie - 3.07.2014
Re: Elektrownie wiatrowe w gminie - 3.07.2014
a BYŁY UPUBLICZNIONE DANE ODNOŚNIE GŁOSOWANIA DOTYCZĄCEGO ELEKTROWNI?
Tak. Gdy znikały moje posty na forum Czerniejewa to w jednym z maili informatyk UMIGowy napisał:
"Jeżeli chodzi o pańskie pytanie, to stosowna informacja powinna się ukazać po zakończeniu konsultacji trwających w chwili obecnej na terenie gminy."
I proszę:
http://www.czerniejewo.pl/images/nawrocki/wiatrak.pdf
Chociaż znalezienie tego zajęło mi dłuższą chwilę: trzeba szukać hasłem "konsultacje". Na elektrownie, wiatrowe itd. się znaleźć nie udało. Oj przy tej filozofii wrzucania niemal wszystkiego w postaci PDF przydały by się chociaż hashtagi w artykułach.
ps. jak mnie denerwuje, że po każdym kliknięciu trzeba przewijać to zajmujące cały ekran zdjęcie urzędu... i tak oglądam go dwa razy dziennie na żywo
"Jeżeli chodzi o pańskie pytanie, to stosowna informacja powinna się ukazać po zakończeniu konsultacji trwających w chwili obecnej na terenie gminy."
I proszę:
http://www.czerniejewo.pl/images/nawrocki/wiatrak.pdf
Chociaż znalezienie tego zajęło mi dłuższą chwilę: trzeba szukać hasłem "konsultacje". Na elektrownie, wiatrowe itd. się znaleźć nie udało. Oj przy tej filozofii wrzucania niemal wszystkiego w postaci PDF przydały by się chociaż hashtagi w artykułach.
ps. jak mnie denerwuje, że po każdym kliknięciu trzeba przewijać to zajmujące cały ekran zdjęcie urzędu... i tak oglądam go dwa razy dziennie na żywo
to zapytam na lenia: i jaki wynik "konsultacji"?
To to już faktycznie dość dramatyczny leń niedzielny:
Nad przebiegiem konsultacji w poszczególnych miejscowościach czuwały komisje.
Uprawnionych do głosowania było 5699.
W głosowaniu wzięło udział 331.
Ilość głosów nieważnych – 10
Oddane głosy na pytania:
„Czy jest Pani/Pan za lokalizacją elektrowni wiatrowych na terenie Gminy Czerniejewo?”
Udzielonych odpowiedzi na TAK – 138
Udzielonych odpowiedzi na NIE – 187
Razem oddanych głosów 325
„Czy jest Pani/Pan za lokalizacją elektrowni wiatrowych na terenie zamieszkiwanego przez
Panią/Pana Sołectwa/miejscowości?”
Udzielonych odpowiedzi na TAK - 121
Udzielonych odpowiedzi na NIE – 206
Razem oddanych głosów 327
Suma oddanych głosów łącznie na obydwa pytania: 652
Nad przebiegiem konsultacji w poszczególnych miejscowościach czuwały komisje.
Uprawnionych do głosowania było 5699.
W głosowaniu wzięło udział 331.
Ilość głosów nieważnych – 10
Oddane głosy na pytania:
„Czy jest Pani/Pan za lokalizacją elektrowni wiatrowych na terenie Gminy Czerniejewo?”
Udzielonych odpowiedzi na TAK – 138
Udzielonych odpowiedzi na NIE – 187
Razem oddanych głosów 325
„Czy jest Pani/Pan za lokalizacją elektrowni wiatrowych na terenie zamieszkiwanego przez
Panią/Pana Sołectwa/miejscowości?”
Udzielonych odpowiedzi na TAK - 121
Udzielonych odpowiedzi na NIE – 206
Razem oddanych głosów 327
Suma oddanych głosów łącznie na obydwa pytania: 652
jak zawsze niezawodny, nieleniwy, i dokładny jak kalkulator do 8 zera po przecinku
Wlasnie oglądam wywiad z prezesem NIK: 30% wiatraków w Polsce stoi na ziemi wójtów i burmistrzów. 80% decyzji w gminach o zmianie planu zagospodarowania przestrzennego podjęto po dobrowolnej darowiźnie firm stawiających wiatraki na rzecz gminy.
Piszę to zanim zostanę nazwany wrogiem postępu i hamulcowym.
Piszę to zanim zostanę nazwany wrogiem postępu i hamulcowym.
wcale nie zostaniesz to duży problem. Jest temat założony w "Pawłowie" w którym ta sprawa tymi konkretnie wiatrakami sie interesujemy. Z tego co wiemy sa nowe dane i czekamy tylko na ich potwierdzenie by nie rozsiewać plotek. Problem jest Burmistrz i Wice problem dostrzegają lecz... maja związane ręce bo nawet jakby Jakub siebie przykuł do śmigła i to uruchomionego to ... g ... może. Czekamy na potwierdzenie lokalizacji. Jeżeli masz jakies ciekawostki, opinie na temat szkodliwości lub ewentualnych korzyści to wal. Bo tak naprawdę wszyscy cos wiedza ale głownie jest to oparte na plotkach