Tabliczki z numerami domów

NT JOP
Stały bywalec
Kontakt:

Re: Tabliczki z numerami domów

Post autor: NT JOP »

zaraz wrzuce ceny

Wycena jest wariantowa. Pozycja pierwsza uwzględnia tablicę jak w załączonym projekcie jednak mocowana była by na obejmy do znaków drogowych.
Pozycje 2 oraz 3 to już nasz standardowy wyrób. Przykładową realizację można obejrzeć pod adresem: http://www.opusplus.pl/files/galleries/ ... 959772.jpg
Słupy możemy wykonać jako zwykłe ocynkowane lub ocynkowane a następnie lakierowane elektrostatycznie.

Pozdrawiam

Łukasz Mnich
Biuro

Zakład Projektowo-Wdrożeniowy OpusPlus
61-161 Poznań, ul. Bełchatowska 22

tel.: 61 861 77 98, 61 861 75 50, 61 862 62 97
fax: 61 861 77 41
e-mail: lukasz.m@opusplus.pl
www: www.opusplus.pl
NT JOP
Stały bywalec
Kontakt:

tabela
Załączniki
tablica tabela.jpeg
tablica tabela.jpeg (26.96 KiB) Przejrzano 7207 razy
NT JOP
Stały bywalec
Kontakt:

tabela cen
Załączniki
tablica tabela.jpeg
tablica tabela.jpeg (26.96 KiB) Przejrzano 7207 razy
NT JOP
Stały bywalec
Kontakt:

inic
NT JOP
Stały bywalec
Kontakt:

moim zdaniem nie ma co sie paprać własnymi siłami bo efekt może nie tylko nas zaskoczyć:-)
JakubB
Administrator

Post autor: JakubB »

rozmawiałem z: http://matech.com.pl/kontakt.html

Tablica 200x800mm dwustronna 95 brutto.
W cenie jest wyklejenie materiałem odblaskowym, jeśli sobie życzymy to wg. naszego projektu.
Tablica podwójnie ocynkowana, malowana proszkowo w kolorze niebieski/błękitny (Pan mówi, że to standard).
Termin realizacji: urlopy a więc druga połowa lipca

Stalmet Nekla
rura ocynk 1 " 7m, 14,50 brutto/m = 50,75 brutto za słupek 3,5m
rura ocynk 1 1/2" 7m, 20,00 brutto/m = 70,00 brutto za słupek 3,5m
dostępne od ręki

Idąc tym tropem mamy w sumie:
6 tablic = 570 + 20 przesyłka = 590 brutto
rury = 4 * 70 = 280 brutto.
plus cement, jakiś ajzol na dół rury do przyspawania (przyspawam) = 50 zł
plus 50 zł na piwo niezbędne przy montażu.
w sumie budżet: ~1000 zł.
I o taki pozwolę sobie, w razie braku Szanownych Sąsiadów sprzeciwu (w terminie 3 dni gdyż chyba już czas trochę sprawę pogonić), zawnioskować do UMiG.
NT JOP
Stały bywalec
Kontakt:

jednak na koniec sie wymądrzę aczkolwiek jako osobie która ten wózek pacha najmocniej nie mam zamiaru dogadać Panu nic głupiego mości Panie Jakubie.
Moim zdaniem to trochę zamiana skórki na wyprawkę zwłaszcza ze jakakolwiek firma produkująca gotowe tablice przywiozła by nam w cenie na miejsce a nasze koszty te realne przy takim obrocie sprawy to: cement bo piach lokalny woda w zasadzie tez piwo lokalne no ale 50 zł przy tej robocie to minimum + maść na pęcherze ale u jednego no bo w 5 naraz ciężko kopać jeden dół

ale decyzje zostawiam szefowi przedsięwzięcia, bo w końcu najważniejsza robota to znaleźć policzyć i załatwić, i to w imię społecznego przedsięwzięcia. Dlatego mój głos proszę traktować jako głos kolesia któremu o 8 rano sie nudziło i "se wymyslił"
a tak wymyślił:

słabo widzę spawanie ocynku - pomijam technologie i dobór elektrod chyba ze mig/mag-iem ktoś dysponuje. W każdym bądź razie trzeba to zeszlifować (tarczka 4,99 +vat + dowóz;-)), i potem przynajmniej zaminować (15,99 brutto puszka ;-)) bo mamy kwaśne gleby a stworzymy ogniwo które "zeżre" rurę w okresie ok 5-10 lat). Oczywiście z góry przyjmuje ze spawalnictwo zostało wyssane z mlekiem matki i tu nie będzie niespodzianek na granicy przetopu zwłaszcza w momencie osadzania słupa w ziemi ;-)
trzeba zaślepić rurę od góry - korek 2,99 brutto +dojazd do zakup w poznania:-) ja często jeżdżę ale mam sklere i czas operacyjny może sie wydłużyć)
no i sprawy nieistotne jak logistyka:-), przywieźć, zawieźć, zmieścić do auta i nie zniszczyć jednego i drugiego, etc. itp. itd

a na zakończenie: skoro gminiarze -włodarze znajda oszałamiającą kwote 1000 to 1200 czy 1300 tez znajda... ba, w tym budżecie pewnie dalibyśmy wyłuskać profit dla hipotetycznego mieszkańca gminy który by to nam wkopał;-). Pieniądze powinny zostać u mieszkańców
JakubB
Administrator

Biorę te tarczki, transporty, koreczki na klatę o ile tylko piwko będzie schłodzone (ale, że chłodzenie też biorę na siebie to w zasadzie załatwione). Albo i zawnioskuję o kolejne 50 dych. Tomasz, zgadzam się, że licząc grosz do grosza lepiej zlecić, a jeśli przeliczę koszt mojego czasu spędzanego przy komputerze kontra czas przy szpadlu to z pewnością nie będzie to najtańsze kopanie dołka, ale przecież nie można całe życie robić tylko rzeczy koniecznych. Wyceniam czas spędzony z sąsiadami na kopaniu dołków na NASZEJ ziemi dużo wyżej, a jak kiedyś powiem dziedzicom: patrzcie konusy - tata tymi rękoma to kopał tutaj! - bezcenne :)

Odnośnie spawania to sama racja ale jak to się mówi, nie będziemy z tego strzelać. Się przyspawa, się pomaluje, się zakopie, się zaleje betonem i prędzej ktoś traktorem ten znak nam skasuje niźli on się sam obali.
NT JOP
Stały bywalec
Kontakt:

amen
JakubB
Administrator

Rozmawiałem z Panem Sujakiem. Budżet będzie, tylko czekamy na powrót do pracy osoby zajmującej się tematem dróg - są zamówione tabliczki na os. Przylesie i jest, słuszny moim zdaniem, pomysł, żeby tablice były zunifikowane. Będę informował.
ODPOWIEDZ