Wolna dyskusja nie związana z pytaniami
Re: Wolna dyskusja nie związana z pytaniami
do NT JOP
Jasne. Nie prowokuj bo pęknę i poleci................. I ja!-nie daj Bóg! Nie zawsze ten co milczy jest głupi! Zapewniam!
Co do "kunegundy???!!" mam swoje zdanie. jak zwykle!
Pozdrawiam. Do zobaczenia w realu i miejmy nadzieję lepszej rzeczywistości!
Jasne. Nie prowokuj bo pęknę i poleci................. I ja!-nie daj Bóg! Nie zawsze ten co milczy jest głupi! Zapewniam!
na kilka godzin przed cisza przed burza:-) "pekniecie" pewnie niewiele zmieni i do niewielu dotrze-)
osobiście mam tez dylemat jak oddać głos tzn. oddac niewzny czy nie oddawc w ogóle, czy wybrać continuum. Nadal nie znam kandydató na Burmistrza. Na radego kandydata znam bo był osobiście. Jednego kandytada znam. Ale wystarczyło.
natomist burmistrzowie... To ze DG nie odpowiedziałą nam na pytania, to powiedzmy jakos sobie wytłumacze, chociazby zdolnoscia dotrzymywania słowa. Ale TS, ze olał? Pomimo obietnic? Przecie mngł powiedziec nie bo nie. Idalnie by sie wpasował. W tradycje. A przeciez to była banalna prośba. Nie wrózy to nic dobrego na przyszłosc.
osobiście mam tez dylemat jak oddać głos tzn. oddac niewzny czy nie oddawc w ogóle, czy wybrać continuum. Nadal nie znam kandydató na Burmistrza. Na radego kandydata znam bo był osobiście. Jednego kandytada znam. Ale wystarczyło.
natomist burmistrzowie... To ze DG nie odpowiedziałą nam na pytania, to powiedzmy jakos sobie wytłumacze, chociazby zdolnoscia dotrzymywania słowa. Ale TS, ze olał? Pomimo obietnic? Przecie mngł powiedziec nie bo nie. Idalnie by sie wpasował. W tradycje. A przeciez to była banalna prośba. Nie wrózy to nic dobrego na przyszłosc.
Pani burmistrz. Czy prawdą jest, że obecnie wykonywana jest droga wydzielona z gruntów gminnych wiodąca do posesji obecnego wiceburmistrza?
cos wiecej na ten temat poprosze...
cos wiecej na ten temat poprosze...
-
- Prawdziwy forumowicz
Zostałem jakby wywołany do Tablicy??Emilka pisze:do NT JOP
1. Cisza wyborcza rzecz świeta i radzę nie kusić losu popiszemy po wyborach.
2.Myślę że forum jest potrzebne i bydzie potrzebne.(mimo ze cenzorujecie to was może lubię). A na spotkaniu wyborczym w Czerniejewie cała wasza trójka jakby zagubiona jakby nie wiedziała o co chodzi no ale demokracji człowiek uczy się całe życię, ubrani na sportowo nawet można powiedzieć autdorowo , że od razu wiedziałem że to Rakowo, bez żadnych złych intencji.
3.W pewnym sensie znam wszystkich kandydatów z Czerniejewa i za dużo nie mogę o tym pisać (demokracja)ale nie tylko z Czerniejewa i tak jak kiedyś ktoś napisał mam wiele pytań i nie mogę zapytać "bo nie mogę nie bo nie" Tak Jak pan Borowiak to nie potrafie który wychodzi za nim usłyszy odpowiedź ! Po co pyta proszę się spytać DG?
4. "Nie bo Nie" to było jest i bydzie powiedzenie uwielbiane przez wice ZS dla mnie to facet znający się na wszystkim, a tak faktycznie na niczym. A droga jest robiona faktycznie do Rakowa, tyle tylko że robi to dla córki Beaty która mieszka przed Frankowskim a nie dla Siebie, no ale dla rodziny, i wiem że radni byłej kadencji nic o tym nie wiedzieli.
5.Pan JK dobry człowiek, tylko miał jedną wadę, i ci co go dobrze znają to potwierdzą, żeby cokolwiek załatwić u niego kiedy był burmistrzem wszystko musiało nabrać mocy urzędowej , obiecywał , obiecywał zrealizował to , ale czasami trwało to miesiącami.
6. Na temat MW przewodniczacącego komisji rewizyjnej, to totalny beznadzieja wszystko robi dla kasy, o nie zapłaconym podatku już nie wspomnę, sam powinien zrezygnować z mandatu mam nadzieję że w okręgu numer 5 wygra DW.
7.Jeśli chodzi o SZ ostatnimi czasy podupadł na zdrowiu , ale rozumiem wybory i bardzo słaby wynik wyborczy i to nie daje jemu spać.
8. Szcześliwa dla mnie cyfra coś znacząca i na koniec Idżmy na wybory i wybierzmy I DOKONAJMY SŁUSZNEGO I PRZEMYŚLANEGO WYBORU, JEST TO JEDYNĄ GWARANCJĄ NA TO, ABY PRZEZ KOLEJNE 4 LATA ŻYĆ BEZ POCZUCIA POPEŁNIONEGO BŁĘDU Í SPAĆ SPOKOJNIE. I tego wszystkim źyczę aby poszli na wybory i dokonali słusznego wyboru, aby potem nie żałować!!!!!!!!!!!!!!!
amen
----------------------------------------------------------------------------------------------
i PS: wróćimy, oj wrócimy do darowizn. I dróg.
W czeniejewie- taka duza sala, i jasna i pełna ... my w Rakowie mamy mniejsza wiec rozdziawilim gęby:-). Spotkanie było na meszkanców miasta, nie dla rakowa. Nie wezwano nas do odpowiedzi zadna insynuacja stad tylko ogólne zazenownie i znudzenie ta "debata". Intencje Stronga sa jasne dziwi fakt, ze tak daje soba manipulowac... i po co? Z Tadziem raczej nie wygra. Oprócz pewnie w zawodach u Strongów
Kunda- masz przewage- wiesz juz jak outdoorowo wygladamy:-), nie widziałęs nas w innych przebraniach np w maskach zorro ale pewnie tez byc załapał ze to my:-) ups mała częsc nas, mieszkanców rakowa (chociaz zdecydownie nie chce zamykac tego do jednej miejscowosci, ale nie było okazji sie poznac). I u nas w rakowie jest znaczna czesc obywateli, którzy wola rozmawiac widzac wzrok dyskutanta wiec nie udzielaja sie na forum. Ale je analizują.
----------------------------------------------------------------------------------------------
W czeniejewie- taka duza sala, i jasna i pełna ... my w Rakowie mamy mniejsza wiec rozdziawilim gęby:-). Spotkanie było na meszkanców miasta, nie dla rakowa. Nie wezwano nas do odpowiedzi zadna insynuacja stad tylko ogólne zazenownie i znudzenie ta "debata". Intencje Stronga sa jasne dziwi fakt, ze tak daje soba manipulowac... i po co? Z Tadziem raczej nie wygra. Oprócz pewnie w zawodach u Strongów
Kunda- masz przewage- wiesz juz jak outdoorowo wygladamy:-), nie widziałęs nas w innych przebraniach np w maskach zorro ale pewnie tez byc załapał ze to my:-) ups mała częsc nas, mieszkanców rakowa (chociaz zdecydownie nie chce zamykac tego do jednej miejscowosci, ale nie było okazji sie poznac). I u nas w rakowie jest znaczna czesc obywateli, którzy wola rozmawiac widzac wzrok dyskutanta wiec nie udzielaja sie na forum. Ale je analizują.
-
- Prawdziwy forumowicz
Ja już wiem na kogo byde głosował. A że się zmieni to nawet jestem pewny!!!!! wiecej wiary cenzorze jak nie teraz to za 4 lata ale forum musi BYĆ/bedziemy wymieniać tam poglądy pomagać sobie brać udział w sesjach itd. Głowa do góry DEMOKRACJA NIE BO NIENT JOP pisze:na kilka godzin przed cisza przed burza:-) "pekniecie" pewnie niewiele zmieni i do niewielu dotrze-)
-
- Prawdziwy forumowicz
1 Kunda - włóczęga portowy, żyjący trochę z cinciarstwa, trochę z naciągania frajerów, czasem z kradzieży czasami trzeba sprawdzić co się piszę.NT JOP pisze:amen
2 Kunegunda to imię żeńskie pochodzenia germańskiego. Wywodzi się od słów kuni "(ktoś) ze szlachetnego rodu" oraz gund "walka", można określić jego pierwotne znaczenie jako "walcząca dla swojego rodu". Jego zdrobnieniem powstałym na gruncie węgierskim jest Kinga, stąd polskie Kinga.
3. Reszta niech pozostanie milczeniem napewno sie kiedyś spotkamy, (OBY) ( CZY OBIECANKI CACANKI A RADNEMU RADOŚĆ)jak przyjdzie wiosna, lato jesień często przejeżdżąm waszą wieś rowerem, a nawet bardzo często, no chyba że śmierdzi to już rzadko wtedy tam się poruszam
no to rozdziawiłem gębe szerzej niz w Czerniejewie
Pokornie wtenczas o wybaczenie prosze
-
- Prawdziwy forumowicz
Nie ma sprawy i tyle ?????NT JOP pisze:no to rozdziawiłem gębe szerzej niz w Czerniejewie
Tutaj się urodziłem i zawsze byde walczył o Czerniejewo, a antysemitą nie jestem i nie byłem???? Dla Czerniejewa Żydowo zawsze bydzie Izraelem i żeby tam wjechać trzeba było mieć paszport bo to wieś kłamliwa, złowroga i zła, gdzie kiedyś to tylko pegerusy były.
Kunegunda a z jakiego jesteś okręgu? Kogo wybierzesz na radnego?