Nordic Walking - koncepcja trasy na konkurs
Nordic Walking - koncepcja trasy na konkurs
proszę o merytoryczne uwagi bez obelg.
idea: stratujemy w konkursie na 1 dzień w sołectwie z propozycja trasy typu Nordic Walking
1. załączam cały projekt a ostatnia jego cześć to tablica informacyjną o trasie. Mniej więcej tak bym widział jej szatę graficzną (zdjęcia są wymogami konkursu)
2. dodatkowo załączam przewodnik po trasie który Jakub San ma uwiecznić na stronie Rakowo i zhakować ja na stronie Czerniejewa
3. jak ktoś ma ochotę dośle wytyczne odnośnie konkursu.
4. przydałby się spec od j. polskiego...
idea: stratujemy w konkursie na 1 dzień w sołectwie z propozycja trasy typu Nordic Walking
1. załączam cały projekt a ostatnia jego cześć to tablica informacyjną o trasie. Mniej więcej tak bym widział jej szatę graficzną (zdjęcia są wymogami konkursu)
2. dodatkowo załączam przewodnik po trasie który Jakub San ma uwiecznić na stronie Rakowo i zhakować ja na stronie Czerniejewa
3. jak ktoś ma ochotę dośle wytyczne odnośnie konkursu.
4. przydałby się spec od j. polskiego...
- Załączniki
-
- przewodnik po trasie nordic walking stara droga.pdf
- (973.57 KiB) Pobrany 231 razy
-
- jeden dzien w solectwie 2017- NW starymi drogami v3.pdf
- (927.26 KiB) Pobrany 219 razy
Re: Nordic Walking - koncepcja trasy na konkurs
Merytorycznie i bez obrażania. Szanowny Panie Tomaszu. Mój śp. Kolega Stasiu mawiał tak. ROZMOWY, stosunku i ciąży się NIE PRZERYWA! Żałuję, ale na kluczowe pytania w kwestii łowiectwa, odpowiedzi nie uzyskałem. Otwieranie nowego frontu uważam niestety za unik taktyczny i brak szacunku do piszącego pod własnym nazwiskiem interlokutora. Szczepan Kropaczewski
Re: Nordic Walking - koncepcja trasy na konkurs
HAHA! Panie Szczepanie, jak tak sobie czytam tamten wątek to powiedzieć że to nadinterpretacja z Pana strony to mało. Czy Pana Kolega Stasiu żył w czasach forów internetowych? Te rządzą się jednak nieco innymi prawami. Tutaj wielodniowy, a i wielotygodniowy suspens nie jest niczym wyjątkowym.
Re: Nordic Walking - koncepcja trasy na konkurs
Panie Szczepanie: ależ odpowiedziałem: viewtopic.php?f=4&t=165&start=30
Forum jest tak skonstruowane, ze można toczyć kilka dyskusji niezależnie od siebie w wielu różnych tematach. Stąd pewnie ta zmyłka dla Pana. Na temat myślistwa rozmawiamy w: fora sołeckie/ Rakowo. Jakby Pan szukał "ręcznie". Pozdrawiam i czuwaj
Forum jest tak skonstruowane, ze można toczyć kilka dyskusji niezależnie od siebie w wielu różnych tematach. Stąd pewnie ta zmyłka dla Pana. Na temat myślistwa rozmawiamy w: fora sołeckie/ Rakowo. Jakby Pan szukał "ręcznie". Pozdrawiam i czuwaj
Re: Nordic Walking - koncepcja trasy na konkurs
Poprosiłem o wrzucenie koncepcji NW na stronę Cz.
w złączeniu to co idzie na konkurs myślę ze już ostateczna (lub jedna z przed przed ostatnich) wersja
czas do 31 wiec nagli.
w złączeniu to co idzie na konkurs myślę ze już ostateczna (lub jedna z przed przed ostatnich) wersja
czas do 31 wiec nagli.
- Załączniki
-
- jeden dzien w solectwie 2017- NW starymi drogami X.pdf
- (1.1 MiB) Pobrany 263 razy
Re: Nordic Walking - koncepcja trasy na konkurs
Niniejszym informuje się, że projekt naszego sołectwa przeszedł do drugiego etapu konkursu.
Re: Nordic Walking - koncepcja trasy na konkurs
Regulamin Konkursu
„Jeden Dzień w Sołectwie - przyroda, kultura i tradycja” (II edycja)
1. Organizator: Zespół Parków Krajobrazowych Województwa Wielkopolskiego
Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu
2. Cel konkursu:
a. aktywizowanie małych grup społecznych
b. promowanie najlepszych przykładów i dobrych praktyk
c. podnoszenie świadomości mieszkańców
d. wyszukiwanie nowych produktów turystycznych
e. integracja i wymiana doświadczeń między sołectwami
f. wyszukiwanie oryginalnych i nieznanych tradycyjnych potraw kuchni staropolskiej lub regionalnej
3. Konkurs składa się z dwóch etapów:
• I etap – przesłanie projektów spośród, których zostanie wybranych 30 laureatów (najlepszych projektów)
• II etap – prezentacja zaproponowanej w projekcie tradycyjnej potrawy kuchni staropolskiej lub regionalnej w formie II dania na ciepło
4. Warunek udziału w konkursie: nadesłanie w terminie materiałów wraz z załącznikiem zgodnie z regulaminem.
5. Terminarz konkursu:
• I etap – projekty należy przesłać do 31 sierpnia 2017 r. (decyduje data stempla pocztowego)
• II etap – degustacja i ocena przygotowanych tradycyjnych potraw kuchni staropolskiej lub regionalnej - 10 października 2017 r. w Wyższej Szkole Gastronomii i Hotelarstwa w Poznaniu (ul. Nieszewska 19)
• uroczyste podsumowanie konkursu - 10 października 2017 r. w Wyższej Szkole Gastronomii i Hotelarstwa w Poznaniu (ul. Nieszewska 19)
Szczegółowy program II etapu i podsumowania konkursu prześlemy laureatom w późniejszym terminie.
Warunkiem udziału w II etapie konkursu jest nadesłanie numeru rachunku bankowego gminy, na który zostanie przekazana nagroda.
6. Każde sołectwo może nadesłać tylko jeden projekt (w wersji papierowej i na płycie CD/DVD).
7. Sołectwa, które były laureatami I edycji konkursu mogą przystąpić do konkursu pod warunkiem przedstawienia innego projektu niż w roku ubiegłym.
8. Każdy projekt powinien zawierać propozycje aktywnego spędzenia jednego dnia na terenie sołectwa i jego najbliższej okolicy wraz propozycją tradycyjnej potrawy kuchni staropolskiej lub regionalnej w formie II dania na ciepło jako atrakcji.
9. Każdy projekt powinien uwzględniać co najmniej dwa z wymienionych miejscowych walorów: przyrodniczy, kulturowy, regionalny, historyczny.
10. Projekt należy przedstawić maksymalnie na 2 stronach formatu A4, czcionka minimum 12, musi zawierać program uwzględniający czas niezbędny na zwiedzanie/odbycie poszczególnych atrakcji, przepis na zaproponowaną potrawę wraz ze zdjęciem.
Ponadto należy przygotować krótki opis zaproponowanego projektu w formie oferty (1/2 strony formatu A4) wraz ze zdjęciami.
11. Oceny nadesłanych projektów dokona komisja powołana przez Członka Zarządu Województwa Wielkopolskiego Marzenę Wodzińską lub Dyrektora Departamentu Środowiska UMWW.
12. Komisja przy ocenie projektu w I etapie konkursu kierować się będzie następującymi kryteriami:
I. zgodność projektu z wymaganiami przedstawionymi w pkt. 9 regulaminu konkursu,
II. kryteria szczegółowe:
a. wpływ projektu na integrację mieszkańców (0-10 pkt.)
b. zasięg projektu (0-10 pkt.)
c. przewidywana częstotliwość realizacji projektu (0-10 pkt.)
d. innowacyjność i atrakcyjność projektu (0-20 pkt)
e. oryginalność i tradycja w proponowanej potrawie, wykorzystanie produktów lokalnych (0-20 pkt.)
Maksymalna liczba punktów do zdobycia – 70.
13. II etapem konkursu będzie degustacja i ocena przygotowanych potraw przez 30 laureatów etapu I – maksymalnie 30 pkt.
14. O kolejności zajętych miejsc w konkursie, zadecyduje łączna liczba punktów z etapu I i II – maksymalnie 100 pkt.
15. Na etap II – prezentację zaproponowanej w projekcie potrawy przyjechać mogą maksymalnie 5 osobowe reprezentacje sołectwa.
16. W konkursie nagrodzonych zostanie 30 laureatów – sołectw.
Przewidziano następujące nagrody finansowe, które zostaną przekazane dla sołectw
a. 1 miejsce – 7.000,00 zł
b. 2 miejsce – 6.000,00 zł
c. 3 miejsce – 5.000,00 zł
d. 4 miejsce – 4.000,00 zł
e. 5 miejsce – 3.000,00 zł
f. 6 – 10 miejsce – 2.000,00 zł
g. 11 – 30 miejsce – 1.000,00 zł.
„Jeden Dzień w Sołectwie - przyroda, kultura i tradycja” (II edycja)
1. Organizator: Zespół Parków Krajobrazowych Województwa Wielkopolskiego
Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu
2. Cel konkursu:
a. aktywizowanie małych grup społecznych
b. promowanie najlepszych przykładów i dobrych praktyk
c. podnoszenie świadomości mieszkańców
d. wyszukiwanie nowych produktów turystycznych
e. integracja i wymiana doświadczeń między sołectwami
f. wyszukiwanie oryginalnych i nieznanych tradycyjnych potraw kuchni staropolskiej lub regionalnej
3. Konkurs składa się z dwóch etapów:
• I etap – przesłanie projektów spośród, których zostanie wybranych 30 laureatów (najlepszych projektów)
• II etap – prezentacja zaproponowanej w projekcie tradycyjnej potrawy kuchni staropolskiej lub regionalnej w formie II dania na ciepło
4. Warunek udziału w konkursie: nadesłanie w terminie materiałów wraz z załącznikiem zgodnie z regulaminem.
5. Terminarz konkursu:
• I etap – projekty należy przesłać do 31 sierpnia 2017 r. (decyduje data stempla pocztowego)
• II etap – degustacja i ocena przygotowanych tradycyjnych potraw kuchni staropolskiej lub regionalnej - 10 października 2017 r. w Wyższej Szkole Gastronomii i Hotelarstwa w Poznaniu (ul. Nieszewska 19)
• uroczyste podsumowanie konkursu - 10 października 2017 r. w Wyższej Szkole Gastronomii i Hotelarstwa w Poznaniu (ul. Nieszewska 19)
Szczegółowy program II etapu i podsumowania konkursu prześlemy laureatom w późniejszym terminie.
Warunkiem udziału w II etapie konkursu jest nadesłanie numeru rachunku bankowego gminy, na który zostanie przekazana nagroda.
6. Każde sołectwo może nadesłać tylko jeden projekt (w wersji papierowej i na płycie CD/DVD).
7. Sołectwa, które były laureatami I edycji konkursu mogą przystąpić do konkursu pod warunkiem przedstawienia innego projektu niż w roku ubiegłym.
8. Każdy projekt powinien zawierać propozycje aktywnego spędzenia jednego dnia na terenie sołectwa i jego najbliższej okolicy wraz propozycją tradycyjnej potrawy kuchni staropolskiej lub regionalnej w formie II dania na ciepło jako atrakcji.
9. Każdy projekt powinien uwzględniać co najmniej dwa z wymienionych miejscowych walorów: przyrodniczy, kulturowy, regionalny, historyczny.
10. Projekt należy przedstawić maksymalnie na 2 stronach formatu A4, czcionka minimum 12, musi zawierać program uwzględniający czas niezbędny na zwiedzanie/odbycie poszczególnych atrakcji, przepis na zaproponowaną potrawę wraz ze zdjęciem.
Ponadto należy przygotować krótki opis zaproponowanego projektu w formie oferty (1/2 strony formatu A4) wraz ze zdjęciami.
11. Oceny nadesłanych projektów dokona komisja powołana przez Członka Zarządu Województwa Wielkopolskiego Marzenę Wodzińską lub Dyrektora Departamentu Środowiska UMWW.
12. Komisja przy ocenie projektu w I etapie konkursu kierować się będzie następującymi kryteriami:
I. zgodność projektu z wymaganiami przedstawionymi w pkt. 9 regulaminu konkursu,
II. kryteria szczegółowe:
a. wpływ projektu na integrację mieszkańców (0-10 pkt.)
b. zasięg projektu (0-10 pkt.)
c. przewidywana częstotliwość realizacji projektu (0-10 pkt.)
d. innowacyjność i atrakcyjność projektu (0-20 pkt)
e. oryginalność i tradycja w proponowanej potrawie, wykorzystanie produktów lokalnych (0-20 pkt.)
Maksymalna liczba punktów do zdobycia – 70.
13. II etapem konkursu będzie degustacja i ocena przygotowanych potraw przez 30 laureatów etapu I – maksymalnie 30 pkt.
14. O kolejności zajętych miejsc w konkursie, zadecyduje łączna liczba punktów z etapu I i II – maksymalnie 100 pkt.
15. Na etap II – prezentację zaproponowanej w projekcie potrawy przyjechać mogą maksymalnie 5 osobowe reprezentacje sołectwa.
16. W konkursie nagrodzonych zostanie 30 laureatów – sołectw.
Przewidziano następujące nagrody finansowe, które zostaną przekazane dla sołectw
a. 1 miejsce – 7.000,00 zł
b. 2 miejsce – 6.000,00 zł
c. 3 miejsce – 5.000,00 zł
d. 4 miejsce – 4.000,00 zł
e. 5 miejsce – 3.000,00 zł
f. 6 – 10 miejsce – 2.000,00 zł
g. 11 – 30 miejsce – 1.000,00 zł.
Re: Nordic Walking - koncepcja trasy na konkurs
Tysiak wpadł. Brawa i podziękowania dla zaangażowanych w projekt czyli Joannie, Hannie i Tomaszowi.