JakubB pisze:Ładnie to wszystko opisujesz, dziękuję, ale mało co rozumiem bez objaśnienia podstaw.
1. Co to są grupy?
2. Co to jest gałąź technologiczna?
3. MT?
4. Czy ja dobrze rozumiem, że ten sam czołg może jeździć szybciej lub wolniej zależnie od tego kto nim jedzie?
ad 1 mniej wiecej wyglada to tak: czołgi z 1 wojny swiatowej to grupa 1-3, miedzywojenne to 4-6 itd. im wyzsza grupa tym nowocześniejszy pojazd
ad2. jak wejdziesz na wot i otworzysz badania rozwinie ci sie linia technologiczna pojazdów. Po lewej stronie masz panstwa/producentów tych czołgów. Wybierasz np ZSRR i ... znajdziesz tam równiez MT-25, bo to nazwa czołgu
ad4. i tak i nie. Jaa pojedzie gimbbaza lub premium (płatne konto) to pojedzie skuteczniej bo ma sprawniejsze palce/i płaci za to. Taki zart. generalnie zalzy to od :
wejsz na wot na ZSRR znajdz z pierwszej grupy T-26 kliknij na niego i zobaczysz akcesoria doposazenia. maksymalnie mozesz go unowoczesniec do 3 grupy wyposazajac go w wieże (najpierw) i w działo do tej wiezy z grupy 3. Czyli siłe ognia masz z grupy 3. Ale predkosc tyl;ko z grupy 2 bo takie masz dostepne silniki i gąsienice. Strategi tym pojazdem to przyczic sie (bo rzcej nie uciekniesz i ma słaba manewrowość) i ale spokojnie mozna walic do czołgów ciezkich z grupy 3.
ale ja wezmisz BT-2 (nazwa to bieżatnyj tank czyli biegajacy czołg) to sprawa jest odwrotna. Silnik masz z 4 grupy ale działo z 2. Czyli objedziesz wszytkich dookoła, ciezki nawet nie jest w stanie nadazyc za toba wieżyczka ale niewiele mu zrobisz. Czyli strategia: zdobyć baze, wykrywac pojazdy przeciwnika, atak i nagły odskok etc.
Zalezy co kto lubi. Ja nie mam operatywnych palców wiec wole miec solidne działo i sporej wielkosci krzak w który sie wbiję i wale z przyczajki.