Wyniki

ODPOWIEDZ
Anna

Re: Wyniki

Post autor: Anna »

kunegunda1964 pisze:
Slawek pisze:Emocje to jedno. Wiem doskonale dlaczego nie zostałem radnym ;). To co kto i ile zrobił dla Pawłowa należy do przeszłości. Mówiąc o prawdzie mam na myśli ostatnie prawie 3 lata.
Czy prawdą jest że kandydat z Nidomia który z Tobą wygrał, chodził po domach i roznosił nowinę że jak ciebie wybiorą, bedziesz wice. To chore przecież nie bedąc radnym jeszcze możesz być wice. Nieprawdaż. A z drugiej strony będziesz miał więcej czasu dla siebie i swojej rodziny, i malutkich dzieci.
A który wygrał? U nas nie ma kandydata z Nidomia. Był z Pawłowa Kasprzyk i sołtys z Gębarzewa pan Ryszczuk. Pan Kasprzyk mówił że p Zakrzewski będzie wiceburmistrzem i wtedy musi zrezygnować z bycia radnym no i wejdzie automatycznie kolejny na liście. I jak chcemy mieć radnego z Pawłowa to na niego głosować a nie na Ryszczuka. To jak to jest w końcu?
Slawek
Stały bywalec

Post autor: Slawek »

I masz rację - będę mieć więcej czasu dla dzieci. Podejrzewam, że moja żona się cieszy z tego, że mąż w końcu będzie więcej w domu.
Kasprzak - zapamiętajcie w końcu. nie Kasprzyk.
kunegunda1964
Prawdziwy forumowicz

Post autor: kunegunda1964 »

Slawek pisze:I masz rację - będę mieć więcej czasu dla dzieci. Podejrzewam, że moja żona się cieszy z tego, że mąż w końcu będzie więcej w domu.
Kasprzak - zapamiętajcie w końcu. nie Kasprzyk.
Cieszy mnie twój optymizm i tak trzymaj!!! Jeśli chodzi o radnych z Czerniejewa i kandydatów którzy się nie dostali:
1.JK. Gratuluje Zapewne przewodniczący Rady (nikogo innego nie widzę).
2.MT. Gratuluje a chodzenie po domach z Panem Janem to był strzał w 10.
3.WD gratuluje również ale tutaj baży bo wygrał pan z skompromitowanym MW.. patrz strona burmistrzowie.pl
4.ST najmniej znam ale gratuluje również. Daj boże wiary , aby uwierzyć w to co sie stało?
5.MJ. Mója faworytka i wygrała pani, życie czasami jest piękne szkoda że szczeście trwa tak krótko, bo dużo pracy przed wami, ale ja i żona jesteśmy szcześliwi że pani została radną.
6.No i na koniec Pani Ela którą znam i doceniam, i mam nadzieję że te wszystkie zalety i dobre cechy, wniesię do pracy w samorządzie, dla rozwoju naszej gminy.
Na koniec pozdrawiam sołtysa Goranina który dał się poznać jako społecznik , pracując na rzecz wsi, a to przełożyło się na wynik wyborczy jeszcze raz gratuluje panie Jacku. Tak trzymać.
NT JOP
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: NT JOP »

dlaczego wcześniej nie powiedziałeś o rozsiewaniu plotek?
kunegunda1964
Prawdziwy forumowicz

Post autor: kunegunda1964 »

NT JOP pisze:dlaczego wcześniej nie powiedziałeś o rozsiewaniu plotek?
Do mnie te pytanie ??Plotkami sie nie zajmuje, liczą sie tylko fakty, a fakty są takie jak wyniki!!!!! Niektórzy kandydaci jak MŚ widziała się na 200% jako przewodnicząca komisji oświaty , zresztą SZ też był pewny i co ??? teraz płacz i złość?? Bo nikt się do tego nie przyzna!!!A kto u was w okręgu Rakowo i inne wioski wygrał??
NT JOP
Stały bywalec
Kontakt:

a sejmik, i powiat? zna ktos wyniki?
lusi

Post autor: lusi »

A co będzie na okręgu 14 w Żydowie przecież nie może p. S piastować dwóch stanowisk
JakubB
Administrator

Post autor: JakubB »

Będą wybory uzupełniające w tym okręgu:
[+] Kliknij aby zobaczyć podstawę prawną
Ustawa z dnia 5 stycznia 2011. KODEKS WYBORCZY

Art. 383
§ 1. Wygaśnięcie mandatu radnego następuje w przypadku:
(...)
6) wyboru na wójta;

§ 2a. Wygaśnięcie mandatu radnego z przyczyn, (...) stwierdza komisarz wyborczy, w drodze postanowienia, w terminie 14 dni od dnia wystąpienia przyczyny wygaśnięcia mandatu. Postanowienie komisarza wyborczego ogłasza się w wojewódzkim dzienniku urzędowym oraz podaje do publicznej wiadomości w Biuletynie Informacji Publicznej.

Art. 385:
§ 1. W przypadku nieobsadzenia mandatów lub wygaśnięcia mandatu radnego rady w gminie niebędącej miastem na prawach powiatu wojewoda zarządza wybory uzupełniające.
NT JOP
Stały bywalec
Kontakt:

no no to TS tez na radnego wygrał:-). niesamowite. W życiu bym nie powiedział. Myślałem ze tylko Małysz moze wygrywac w rożnych konkurencjach. (I nie mowie wcale tego złośliwie w stosunku do kontr z ekipy WNR)
lusi

Post autor: lusi »

Niesamowite to prawda dobre obietnice składali na Żydowie będziemy miec San Francisco ha ha ha
ODPOWIEDZ