NT JOP pisze:no no to TS tez na radnego wygrał:-). niesamowite. W życiu bym nie powiedział. Myślałem ze tylko Małysz moze wygrywac w rożnych konkurencjach. (I nie mowie wcale tego złośliwie w stosunku do kontr z ekipy WNR)
i co? wybory uzupełniające? niepotrzebnie wydawane pieniądze...Jak można pchac się tu i tu???
zaprzeczanie sobie. powinni być biznesmeni?! wszyscy radni powinni być społecznie?!a mając tyle kasy ktoś siedzi tam z czystego patriotyzmu i dla idei czy dla pchania własnego interesu oraz wyrabiania wpływów! im wyżej tym lepiej. a gdyby w samym ministerstwie za 4 lata? nie bądźmy dziećmi. wiemy jak ten świat jest skonstruowany! zawsze bawiło mnie gdy o swojej pracy społecznej mówią ludzie, którzy każdą godzinę pracy darmowej odbijają sobie wielokroć na czymś innym.
Zawsze darowizny można odliczyć sobie od podatku! i tak się kręci biznes. Szaraki do norek!
Tymczasem zdrowie wygranych, przegranych, tych czekających cały czas w napięciu i tych zawistnych! A przede wszystkim tych, którzy do końca zachowują zimną krew i zdrowy rozsądek!!!
Tym ostatnim życzę aby nie dali się chamom! Godność ponad wszystko. Nie zniżajcie się do ich poziomu!
Założenie, że jeśli komuś damy wysoką pensję/dietę to nie będzie brał łapówek czy ustawiał prawa pod siebie jest cokolwiek naiwne. Patrz ostatnio Panów z Wiejskiej i ich samochody-samoloty. Ktoś pisał wcześniej na forum mniej więcej coś takiego: jestem urzędnikiem i powinienem zarabiać ponadprzeciętnie, żeby mnie nie kusiło. Moim zdaniem to absurdalne rozumowanie, a owym kuszeniem powinna zajmować się docelowo służba więzienna.
wniosek. Nie wazne czy biedny ale prawdziwy patriota czy krezus a gmina potrzbna jako trampolina. Troche pramatyki rodacy. Krezus, niech ma trampoline jesli My cos mamy w zamian, a patriota niech zarabia ale niech odparcowuje to co dostaje. I tak bedzie zdrowo dla wszytskich
NT JOP pisze:wniosek. Nie wazne czy biedny ale prawdziwy patriota czy krezus a gmina potrzbna jako trampolina. Troche pramatyki rodacy. Krezus, niech ma trampoline jesli My cos mamy w zamian, a patriota niech zarabia ale niech odparcowuje to co dostaje. I tak bedzie zdrowo dla wszytskich
Jakoś nie zrozumiały jest ten post Sorry ale nie kumam o co Tobie Chodzi?