Elektrownie wiatrowe w Pawłowie
Re: Elektrownie wiatrowe w gminie - 3.07.2014
a po wyborach wiemy ze:
1. gmina jest skazana na wiatraki w celu zwiększenia dochodów
2. jest pozwolenie na budowę 4 wiatraków
3. lokalizacja to szeroko pojęte Pawłowo
nadal żadnych konkretów
1. gmina jest skazana na wiatraki w celu zwiększenia dochodów
2. jest pozwolenie na budowę 4 wiatraków
3. lokalizacja to szeroko pojęte Pawłowo
nadal żadnych konkretów
Proponuję wyślij maila do sekretariatu burmistrza z zapytaniem których działek dotyczyły wydania warunków zabudowy na te wiatraki.
Teraz tam pewnie niezłe zamieszanie jest w związku z nadchodzącą powtórką wyborów... ale może ktoś odpowie za jakiś czas.
Teraz tam pewnie niezłe zamieszanie jest w związku z nadchodzącą powtórką wyborów... ale może ktoś odpowie za jakiś czas.
sam se napisz:-)
Uprzejmie proszę. Poszło na czerniejewo@czerniejewo.pl:
"
Szanowni Państwo,
Podobno wydane zostały warunki zabudowy dla elektrowni wiatrowych w Pawłowie.
Czy mogą Państwo podać mi numery działek których owe decyzje dotyczyły?
Chciałbym opublikować je na naszym forum tak aby mieszkańcy Pawłowa mogli być świadomi potencjalnego scenariusza przyszłych wydarzeń na terenie ich sołectwa.
Z góry uprzejmie dziękuję,
"
"
Szanowni Państwo,
Podobno wydane zostały warunki zabudowy dla elektrowni wiatrowych w Pawłowie.
Czy mogą Państwo podać mi numery działek których owe decyzje dotyczyły?
Chciałbym opublikować je na naszym forum tak aby mieszkańcy Pawłowa mogli być świadomi potencjalnego scenariusza przyszłych wydarzeń na terenie ich sołectwa.
Z góry uprzejmie dziękuję,
"
no i kolejny punkt dla Ciebie. Daje do myślenia, ze nawet takie słowa bierzesz dosłownie
Re: Elektrownie wiatrowe w Pawłowie
Właśnie dostałem oficjalną odpowiedź od Pana Zbigniewa Figasa a podpisaną przez Pana Zbigniewa Sujaka. Obu Panom bardzo dziękuję za szybką reakcję.
"Odpowiadając na zapytanie z 20bm. o numery działek w Pawłowie, dla których zostały wydane warunki zabudowy dla elektrowni wiatrowych, informujemy, że Burmistrz Miasta i Gminy Czerniejewo nie wydał takich dezycji.
Za względu na powyższe wskazanie numerów działek nie jest możliwe"
"Odpowiadając na zapytanie z 20bm. o numery działek w Pawłowie, dla których zostały wydane warunki zabudowy dla elektrowni wiatrowych, informujemy, że Burmistrz Miasta i Gminy Czerniejewo nie wydał takich dezycji.
Za względu na powyższe wskazanie numerów działek nie jest możliwe"
i tak rodzą sie plotki gdy nie ma jawnej informacji. Niepotrzebna robota.
chyba, ze to nie wydanie warunków jest potrzebne, by postawić smigło
chyba, ze to nie wydanie warunków jest potrzebne, by postawić smigło
Wydanie decyzji nie mogło jeszcze nastąpić, bo minęło za mało czasu. Nie wiem, na jakim to jest etapie, ale podejrzewam, że burmistrz DG chciała od firmy określenia wpływu na środowisko. Zasadnym pytaniem do Urzędu będzie: na jakim etapie jest sprawa wiatraków? o co wystąpiła dokładnie firma i czy Urząd podjął jakieś działania. Faktem, że mowa jest o 4 wiatrakach, ale o ile mi wiadomo - 1 w Pawłowie, a reszta nie mam pojęcia. Sądzę, że temat może się rozwinąć po przejęciu Urzędu przez nowego burmistrza.
do Jakuba: skorzystałeś z sugestii S i wysłałeś możne mailika do gminy? Ty to tak ładnie piszesz
Mam odpowiedź z gminy.
Od strony formalnej nie wpłynęły wnioski o ustalenia warunków zabudowy. Prowadzone są natomiast postępowania administracyjne (obecnie w fazie zawieszenia) w przedmiocie wydania decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach dla planowanych przedsięwzięć polegających na posadowieniu pojedynczych elektrowni wiatrowych w następujących miejscach: Gębarzewo – dz. 86, Pawłowo – dz. 194, Pakszyn – dz. 42 i Golimowo – dz. 26.
Pozwoliłem sobie zobrazować to mapie:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... Ye3uKF7TvY
i na poniższym obrazku:
Od strony formalnej nie wpłynęły wnioski o ustalenia warunków zabudowy. Prowadzone są natomiast postępowania administracyjne (obecnie w fazie zawieszenia) w przedmiocie wydania decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach dla planowanych przedsięwzięć polegających na posadowieniu pojedynczych elektrowni wiatrowych w następujących miejscach: Gębarzewo – dz. 86, Pawłowo – dz. 194, Pakszyn – dz. 42 i Golimowo – dz. 26.
Pozwoliłem sobie zobrazować to mapie:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... Ye3uKF7TvY
i na poniższym obrazku: